Openingstijden: di t/m vr 9:30-12:00,
di & wo 14:00-16:30, za 2e vd mnd 11:00-15:00

logo awesome 2020-transparant[13891]

Voor wie?

We zijn er voor iedereen, of je nu een kleine beurs hebt, bewust duurzaam winkelt of gewoon dol bent of pre-loved kledingschatten. Je bent van harte welkom!

Ons ruilsysteem

Bij ons kun je kleding ruilen en kopen. Hoe werkt dat?
Je kunt in de winkel je eigen kleding inleveren (kinder-, dames- en herenkleding). Voorwaarde is dat het schoon en heel is.

Voor elk kledingstuk dat je inlevert, krijg je 1 hashtag (1#), dat is ons ruilmiddel. Per persoon krijg je, per dag, maximaal 5 #’s. Deze worden alleen aan mensen boven de 16 jaar gegeven. Met de #’s kun je in de winkel weer andere kleding uitzoeken. De prijzen variëren daarbij van 1# tot en met 3 #’s per kledingstuk.
Mocht je geen of niet genoeg #’s hebben, dan kun je ook met geld of pin betalen. Daarbij is 1# gelijk aan €1,50 (tot 15 mei 2023 was dit €1).

Er is ook een rek met ‘Specials’. Dat is kleding waarvoor alleen met geld betaald kan worden. Hierin hangen we de bijzondere kleding, bekende merken en vintage kleding.

Mensen die echt niks te besteden hebben, kunnen door een hulpverlenende instantie per mail aangemeld worden voor gratis kleding (per gezinslid 5 gratis kledingstukken per maand). Wij hoeven hiervoor niet veel te weten. Wil je een huishouden aanmelden dan hebben de namen nodig van alle mensen uit het huishouden die gebruik gaan maken van de gratis kleding uitgifte. Hun geboortedata en hun postcode. Mail deze naar ons en wij geven jou een bericht als we je mail verwerkt hebben.

kledingruil_hashtags_2022_2
02Kledingruil 3_Rode kleding_IMG_20210301_114431_knip

Kleding doneren

We vinden het super fijn als jij kleding die je niet meer draagt, bij ons wilt inleveren. Ook als dat in één keer veel is.
We willen je wel vragen om alleen schone, nette kleding in te leveren. Kijk eens naar je kledingstuk en vraag je af: “Zou ik het kopen als het in deze staat in de winkel zou hangen?” Als het antwoord op deze vraag “ja” is, dan worden wij er zeker weten ook heel blij van!

Sommige artikelen nemen we niet in. Dat zijn: dekbedden, kussens, dekens, woontextiel (zoals gordijnen en tafelkleden) en dekbedovertrekken.
Deze kun je wellicht wel afleveren bij ‘Ervaring die staat’ (Kanaaldijk-Noord 15E).

Kleding voor iedereen

Bij #Awesome hebben we een dameswinkel, een herenwinkel en een kinder- en babywinkel. Natuurlijk hebben we ook schoenen.

En om je outfit compleet te maken, hebben we diverse accessoires zoals sieraden, riemen, tassen en hoeden. 

02Kledingruil 4_Kinder Zomerjurkje IMG_20210607_103521_knip
02Kledingruil 5_Coupeuse Trees_20210324_144657_knip

Kledingreparatie

Bij ons kun je een aantal dagdelen per week terecht bij onze coupeuses in de winkel. Zij kunnen voor een klein bedrag je kleding repareren waardoor je er nog langer plezier van hebt.
De coupeuses zijn vaak aanwezig op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend en op woensdagmiddag.