Openingstijden: di t/m vr 9:30-12:00,
di & wo 14:00-16:30, za 2e vd mnd 11:00-15:00

logo awesome 2020-transparant[13891]

Ons doel

#Awesome kledingruilatelier heeft 3 doelen:
1. Het is een plek waar je als vrijwilliger (weer) actief deel kunt nemen aan de samenleving. Voor sommige vrijwilligers is #Awesome een fijne dagbesteding, voor anderen is werken bij #Awesome een opstap naar betaald werk. Voor ons allemaal geldt dat we graag iets voor een ander doen.
2. We zijn een kledingruilwinkel, want we willen iedereen de mogelijkheid geven om eens iets anders aan te trekken.
3. We willen een bijdrage leveren aan het duurzaam hergebruik van kleding en textiel.

#Awesome vrijwilligers

Bij #Awesome is er plek voor ongeveer 60 vrijwilligers. Onze jongste vrijwilliger is 20 jaar en onze oudste vrijwilliger is 82! We zijn ook een heel internationaal gezelschap. Zo hebben we wel 11 nationaliteiten in ons team, van Frankrijk tot Suriname en van Syrië tot Canada.

Sommige vrijwilligers werken bij Awesome als opstap naar betaald werk of opleiding, anderen om de Nederlandse taal beter te leren en weer anderen om een fijne daginvulling te hebben.
We hebben allemaal gemeen dat we graag iets voor een ander doen. En iedereen bij Awesome wil graag (weer) actief deelnemen aan de samenleving!

06Over Ons 2_Pauze in de zon 20210608_111328_knip
Coordinatorenfoto_2022_2

Coördinatoren

In de winkel en het creatief atelier werken we met coördinatoren. Zij zorgen ervoor dat iedereen die bij #Awesome werkt een fijne dag heeft.
Voor de winkel zijn dat Sabine Hiemcke en Rick van der Heijden. In het creatief atelier zorgen Iris Rutten en Yvonne Krom hiervoor.

Bestuur

Geen stichting zonder bestuur! Ook onze bestuursleden zijn vrijwilligers. Het zijn:
Philo van Gasselt (voorzitter)
Piet van Prooijen (secretaris) en
Linda Jansen (penningmeester).

We zijn altijd opzoek naar gedreven bestuursleden die willen bijdragen aan onze mooie stichting! Meld je aan bij de voorzitter als je ons bestuur wilt komen versterken. We kunnen jouw kwaliteiten goed gebruiken.

Mail naar: philovangasselt@gmail.com of kledingruil@outlook.com

06Over Ons 4_in plaats van bestuurfoto_20211005_122549
06OverOns 5_Talitha_ IMG-20210415-WA0004_knip

Hoe het allemaal begon

Misschien ben je wel nieuwsgierig naar hoe het allemaal begon?
In 2013 stond onze oprichtster Talitha Koffeman na een kledingruilfeestje met vriendinnen bij een kledingcontainer om de overgebleven kleding weg te gooien. Dit voelde voor haar niet goed. Er is zoveel armoede en ons milieu is er slecht aan toe, dit moet anders. En zo is het #Awesome Kledingruilatelier ontstaan.
Eerst een keertje op een markt in de wijk, daarna konden mensen iedere 2e zaterdag van de maand kleding komen ruilen in een klein kraampje op Bloemfonteinstraat 62 waar Talitha toen een ruimte huurde voor haar praktijk.

Hoe het verder ging

Inmiddels had Talitha ook al een aantal vrijwilligers om zich heen verzameld die haar hierbij hielpen. De kledingruil bleek een groot succes en groeide. Er was meer ruimte nodig en deze kwam er tijdelijk aan de Jan van Riebeecklaan. In die tijd werd #Awesome een Stichting en groeide door. Toen we weg moesten op die plek verhuisden we naar de Poeijersstraat, naar een houten schooltje. Helaas konden we ook daar niet blijven, dus verhuisden we in 2019 weer terug naar de Bloemfonteinstraat waar het ooit begonnen was, met dit verschil dat we nu 7 lokalen huren!

De cirkel is rond: van 1 initiatiefnemer zijn we gegroeid naar een bruisende stichting met een bestuur en 60 vrijwilligers, van één zaterdag in de maand naar dagelijkse activiteiten en we groeien nog steeds!

Talitha is nu niet meer werkzaam in ons project, maar we zijn haar allemaal ontzettend dankbaar dat ze dit ooit gestart is!

06OverOns 7_Groene poort_20210607_092935_knip

ANBI

#Awesome heeft de ANBI status, dus ons steunen, levert jou ook een voordeel op. Je mag namelijk dit bedrag als aftrekpost opvoeren bij je belastingaangifte! Klik hier voor meer informatie. Doneer geld en help ons weer een stapje verder te groeien en zo onze doelen te realiseren en een nog grotere doelgroep te bereiken.

Onze bankrekening: NL38 INGB 0006 3314 96 ten name van Stg #Awesome Kledingruil.

Je kunt onze ANBI status verifiëren door naar de website van de Belastingdienst te gaan. Typ in het veld ‘instelling’ onze naam ‘Stichting #Awesome Kledingruilatelier’ en ‘Eindhoven’ in het veld ‘Vestigingsplaats’. Vervolgens verschijnt de bevestiging.

Heb je al iets gedoneerd? Dan danken we je hartelijk voor je gift. Hiermee kunnen we nog meer mooie dingen doen voor onze stichting, de vrijwilligers, de klanten en de buurt.