logo awesome 2020-transparant
Zoek
4 vrouwen

#Awesome

Over ons

Onze coördinatoren

over ons

Ons Team

Ons Team

Bij #Awesome is er plek voor ongeveer 60 vrijwilligers. Onze jongste vrijwilliger is 20 jaar en onze oudste vrijwilliger is 82! We zijn ook een heel internationaal gezelschap. Zo hebben we wel 11 nationaliteiten in ons team, van Frankrijk tot Suriname en van Syrië tot Canada.

Sommige vrijwilligers werken bij Awesome als opstap naar betaald werk of opleiding, anderen om de Nederlandse taal beter te leren en weer anderen om een fijne daginvulling te hebben.

We hebben allemaal gemeen dat we graag iets voor een ander doen. En iedereen bij Awesome wil graag (weer) actief deelnemen aan de samenleving!

In de winkel en het creatief atelier werken we met coördinatoren. Zij zorgen ervoor dat iedereen die bij #Awesome werkt een fijne dag heeft.

Voor de winkel zijn dat Sabine Hiemcke en Daphne Hobbelen. In het creatief atelier zorgen Iris Rutten en Yvonne Krom hiervoor.

Geen stichting zonder bestuur!
Ook onze bestuursleden zijn vrijwilligers. Het zijn:

Marianna Dillen (voorzitter), Sanne Verstappen (secretaris), Miriam van der Krift (penningmeester), Piet Prooijen en Delianne Hoekstra.

We zijn altijd opzoek naar gedreven bestuursleden die willen bijdragen aan onze mooie stichting! Meld je aan bij de voorzitter als je ons bestuur wilt komen versterken. We kunnen jouw kwaliteiten goed gebruiken.

Mail naar: mariannekuijken@hotmail.com of kledingruil@outlook.com

Hoe het allemaal begon

Misschien ben je wel nieuwsgierig naar hoe het allemaal begon?

In 2013 stond onze oprichtster Talitha Koffeman na een kledingruilfeestje met vriendinnen bij een kledingcontainer om de overgebleven kleding weg te gooien. Dit voelde voor haar niet goed. Er is zoveel armoede en ons milieu is er slecht aan toe, dit moet anders. En zo is het #Awesome Kledingruilatelier ontstaan.

Eerst een keertje op een markt in de wijk, daarna konden mensen iedere 2e zaterdag van de maand kleding komen ruilen in een klein kraampje op Bloemfonteinstraat 62 waar Talitha toen een ruimte huurde voor haar praktijk.

Hoe het verder ging

Inmiddels had Talitha ook al een aantal vrijwilligers om zich heen verzameld die haar hierbij hielpen. De kledingruil bleek een groot succes en groeide. Er was meer ruimte nodig en deze kwam er tijdelijk aan de Jan van Riebeecklaan. In die tijd werd #Awesome een stichting en groeide door. Toen we weg moesten op die plek verhuisden we naar de Poeijersstraat, naar een houten schooltje. Helaas konden we ook daar niet blijven, dus verhuisden we in 2019 weer terug naar de Bloemfonteinstraat waar het ooit begonnen was, met dit verschil dat we nu 7 lokalen huren!

De cirkel is rond: van 1 initiatiefnemer zijn we gegroeid naar een bruisende stichting met een bestuur en 60 vrijwilligers, van één zaterdag in de maand naar dagelijkse activiteiten en we groeien nog steeds!

Talitha is nu niet meer werkzaam in ons project, maar we zijn haar allemaal ontzettend dankbaar dat ze dit ooit gestart is!

Vlaggetje 20210615_095856

Onze doelen

#Awesome kledingruilatelier heeft 3 doelen:

1. We willen een bijdrage leveren aan het duurzaam hergebruik van kleding en textiel.

2. We zijn een kledingruilwinkel, want we willen iedereen de mogelijkheid geven om eens iets anders aan te trekken.

3. Het is een plek waar je als vrijwilliger (weer) actief deel kunt nemen aan de samenleving. Voor sommige vrijwilligers is #Awesome een fijne dagbesteding, voor anderen is werken bij #Awesome een opstap naar betaald werk. Voor ons allemaal geldt dat we graag iets voor een ander doen.

Wil je ook bijdragen?

Je kunt op vele manieren bijdragen aan onze activiteiten. Bijvoorbeeld door iets te doneren.

Dat kan natuurlijk door het doneren van kleding. Of wat dacht je van het doneren van jouw tijd? Je wordt dan bijvoorbeeld niet structureel vrijwilliger, maar doet vrijwillig een klein project voor ons.

Of kun je spullen doneren? Winkelmeubilair bijvoorbeeld, dat goed bij ons zou passen. Of je wil ons financieel steunen? Ook dat kan natuurlijk (zie hieronder).

Mooi is ook als je zelf een talent hebt dat je graag met ons wilt delen.

De mogelijkheden om ons te steunen zijn bijna eindeloos.

Laat ons weten als je denkt dat je iets voor ons kunt betekenen, alvast dankjewel!